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Protein Buns with our organic Protein-Mix

Product#: 7021

Today we bake with our sprouts!

And digestible, gluten-free and with lots of valuable proteins!

 

This delicious sprout roll recipe was created by Stefanie Sigwart.

You can find the recipe below in the guide.

 

Be sure to check out Stefanie's video.

 

Watch the recipe video

 

Download recipe as PDF

 

Order Protein-Mix Organic

 

 

Thank you Stefanie for this super delicious recipe!

Gluten-free is not simply about omitting or replacing gluten, but about temporarily helping the body, or rather the digestive tract, to get back into full tact and be able to perform its tasks, Stefanie knows. The mucous membrane is allowed and should be able to filter and sort what is allowed in and what is not. The selected ingredients help to keep the digestive tract clean.

 

Gluten is a glue protein and sticks...
... In bread and if not broken down properly, in the intestines.

 

What are the health benefits of this bread?

It protects the intestine and the mucous membrane along with the intestinal bacteria. Stefanie uses our sprouted seeds, soluble fiber and many alkaline ingredients.

If we leave out the gluten, we take away its inflammatory potential because nothing sticks, Stefanie says. This a huge benefit with all the autoimmune diseases.

It also feeds the whole body cells with fresh ingredients, keeps you satisfied for a long time and stops cravings.

Long dough and sprouting seeds are ancient, health-sustaining, life-enhancing processes that not only fill the belly, but can strengthen and vitalize our body cells and organs.

Unfortunately, we find this less and less in store-bought stuff.

We are allowed to do it ourselves again.

All you need are:

Recipe to print out
Recipe with video for baking
Protein mix organic seeds
Biosprosser - sprouting jars

We wish you much joy in baking and enjoying.

Protein-Brötchen mit unserem Protein-Mix Bio

1 Glas             Protein-Mix Sprossen von sprossensamen.ch (Buchweizen, Beluga-, Berg- und grüne Linsen) aus 250 g Samen (ergeben ca. 750 g Keimlinge)

 

Vorbereitung:

Die Protein-Mix-Mischung im Biosprosser-Keimglas 10 Stunden einweichen, dann Wasser abgießen, noch einmal kurz abspülen und dann an Luft und Licht (nicht pralle Sonne!) stehen lassen. Nach etwa 12 Std. nochmal kalt abspülen und weiter keimen lassen, bis der Spross hervorkommt. Sind die Sprossen so groß wie das Korn selbst, können sie verwendet werden oder gekühlt im Kühlschrank aufbewahrt werden.

 

Zutaten:

300 g             Reismehl

200 g             Buchweizenmehl

1 EL                gemahlene Flohsamenschalen

1 EL                Salz

50 g                Leinsamen, hell

50 g                Chiasamen

1/8 Würfel     Hefe

Ca. 650 g       Wasser

           

Zubereitung:

Alle Zutaten sehr gut verkneten und mindestens 4 Std. ruhen lassen. Die Keimlinge untermischen und weitere Geschmackszutaten nach Wahl. Den Teig Häufchen weise in die mit Backpapier ausgelegte Baguette Form setzen. Den Ofen vorheizen auf 230°C. Die Baguette oder Brötchen mit Wasser benetzen, mit Ölsaaten bestäuben, quer einritzen und in den Ofen schieben. Dabei den Backofen auf 220°C hinunter stellen und 30 – 35 Minuten (je nach Dicke und Größe) backen.

 

Abwandlung:

Saftiges Quinoabrot (oder Hirse)             Gekochtes Quinoa oder Hirse in doppelter Menge Wasser mit Prise Salz ausquellen lassen und untermischen

Kartoffelbrot             2 Pellkartoffeln (ca 200g) hineinreiben

 Zucchinibrot             1 kleine Zucchini ins Brot raspeln

© Stefanie Sigwart